7 tot en met 10 april - Reisverslag uit Maastricht, Nederland van Rob en Trees Jongh - WaarBenJij.nu 7 tot en met 10 april - Reisverslag uit Maastricht, Nederland van Rob en Trees Jongh - WaarBenJij.nu

7 tot en met 10 april

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Rob en Trees

11 April 2010 | Nederland, Maastricht

Derde dag, woensdag 7 april 2010
We hebben heerlijk geslapen en worden weer gewekt door de zon. De weersvoorspelling is gunstig: zonnig, 14-20 graden, dat belooft wat! Rond 09.30 uur vertrekken we. Net buiten de haven is een tankstation, daar maken we gebruik van, sowieso om diesel te tanken, maar ook om een paar stootwillen op te pompen, die zijn zo goed als leeg. Het resultaat is niet wat we ervan verwachtten, misschien wordt het tijd voor de aankoop van een paar nieuwe stootwillen…
Rond 10.30 uur varen we ter hoogte van de kerk in Cuijk, rond 12.00 uur zijn we door sluis Sambeek.
Het weer valt ontzettend tegen, de zon is al snel vertrokken, en 200 bestaat slechts van horen zeggen.
De havenmeester in Hedel had ons al gewaarschuwd, we varen tegen de stroom in en zullen voorlopig niet meer zoveel kilometers per dag kunnen varen. Dat klopt inderdaad, alleen heb je dat nauwelijks in de gaten. De tweede dag hebben we nog 65 km gevaren, vandaag slechts 35 km.
Rond een uur of 15.00 uur vonden we het wel welletjes, ter hoogte van Broekhuizen is een passantenhaven, het leek ons een goed plan daar te overnachten. Deze haven ligt rechtstreeks aan de Maas. We hadden nauwelijks aangemeerd, of er kwam een drietal beroepsschepen langs, mooi moment om te bekijken of ons Bommeltje het allemaal aan zou kunnen. … Niet dus, wat een ellende, met moeite konden we ons scheepje in het water blijven duwen, anders was hij zo de kant op gesmeten. … Geen goed plan, waardeloos want ten eerste waren we het varen een beetje zat, ten tweede was het intussen zelfs gaan regenen, ten derde had je in de omgeving geen jachthavens, … toch maar doorvaren naar Venlo. In Venlo is niet veel overnachtingsgelegenheid beschikbaar. Eén watersportvereniging, het was een optie, maar deze jachthaven lag in een industriegebied, ver van het centrum van Venlo. De tweede mogelijkheid was weer een passantenhaven, maar wel midden in het centrum van Venlo. We namen de gok en gingen daar toch liever kijken, we konden altijd nog terug.
Daar hebben we geen spijt van gehad. Prima locatie, van de boot af zo het centrum in met veel restaurants, ook de bekende ketens als H&M, Hema helaas. maar de mensen zitten hier al op de terrassen en het is gezellig. Na heerlijk op een terras te hebben genoten van een glas wijn – intussen was het weer droog en een aangename temperatuur, hebben we heerlijk gegeten bij Dante Grandcafé nabij de markt.
Collega’s CONCIRE: vandaag is het me niet gelukt niet aan jullie te denken – zij het met enig leedvermaak. We kwamen langs Gennep, dan vraag je je toch af een van jullie toevallig vandaag in de buurt zijn. Succes iedereen met alle werkzaamheden!

Vierde dag, donderdag 8 april 2010
Als we vertrekken is het kaloteweer, regen en het is koud, we knallen de Maas op, richting Roermond.
De sluis bij Belfeld en de sluis Roermond passeren we en het blijft maar regenen; in Rotterdam schijnt de zon, meldt het radio’tje, fijn om te horen, later klaart het bij ons ook op, niet waar gewoon, het wordt droog en that’s it.
We meren af in Roermond bij een jachthaven en wat later lopen we in het centrum, hier geen Duitse leuzen en kreten zoals in Venlo, je bent daar in Duitsland.
We besluiten onszelf te verwennen met lekkere happen en na bezoeken aan bakker en keurslager bestaat daar geen twijfel meer over.
Bij Blokker koopt Trees 2 plaids zodat we als 2 ouwe ellen vanavond onder zo’n ding zitten, heerlijk warm. Ook gaat Trees haar wens in vervulling - een jarenlange wens - een hengel met een dobbertje, € 12 en 65 cent wordt ervoor betaald, hetgeen betekent dat haar verjaarscadeau in mei aanzienlijk eenvoudiger zal uitpakken, het is haar keus.

Vijfde dag, vrijdag 9 april 2010
We varen weg uit Roermond en zien op de kaart dat Maastricht over de Maas niet is te bereiken, de sluis Borgharen werkt niet, maar goed, de kaart is inmiddels een paar jaar oud en we proberen het toch.
Een paar kilometer op weg besluiten we toch er een belletje aan te wagen en maar goed ook, het gaat nog steeds niet, we draaien en varen terug, de sluis Maasbracht door, het Julianakanaal op. Deze sluis is wel heel indrukwekkend, we stijgen 6,40 m, onvoorstelbaar. Dit is ook het geval in Linne. We zitten intussen al 44 m boven Rotterdam.
In Maastricht gaan we - via een sluis - de jachthaven in genaamd ’t Bassin, een historisch gedeelte van Maastricht, met winkeltjes, galeries en restaurants met terrassen buiten, ziet er heel gezellig uit, Rotterdam, hier is het voorbeeld!
Alle betalingen voor liggeld kun je zelf verrichten via een superautomaat met pinmogelijkheid, wassen, drogen, douchen, toiletten stroom en water en een aardige havenmeester die er zin aan heeft. We besluiten 2 nachten te blijven.
Het is trouwens heel raar tegenover het Erasmus College te liggen...

Zesde dag, zaterdag 10 april 2010
Nog vreemder is het wakker te worden en een bestelauto van Schmidt Zeevis Rotterdam voorbij te zien rijden!
We knorren heerlijk en besluiten in de ochtend de boot schoon te maken aan de buitenkant, de zon schijnt, al is het fris en al snel zie je het bootje glimmen in de zon.
Dan de stad in naar de winkels, het is inmiddels warmer geworden en op het Vrijthof is het superdruk, de terrassen zitten echt helemaal vol, het is zoeken naar een plekje.
Trees koopt eerst een ceintuur en ik een jas want die was ik vergeten, dan naar de terrassen waar we een plek in de zon bemachtigen, lekker wit wijntje en het goede leven is daar.
We denken wel aan Christel en Jasper die thuis de boel regelen met de B&B-boot, er zijn weer gasten en ze hebben er weer zin aan deze mensen een fijn weekend in Rotterdam te bezorgen, geweldig Chris en geweldig Jasper!
Dit is de laatste mogelijkheid om vanuit Nederland te internetten. We inventariseren ter plekke de mogelijkheden, er zal vast wel een niet al te kostbare oplossing voor zijn.
Tot dan VAAR-WEL NEDERLAND!

• 11 April 2010 - 10:13

WIL EN PETER :

HALLO SAAMPJES LEUKE VERHALEN GA ZO DOOR GISTEREN 3/2 VERLOREN IN DE COMPETIE WE KOMEN ER WEL JULLIE EEN GOEDE REIS

• 11 April 2010 - 10:29

Harry:

Goede vaart gewenst vanuit een redelijk zonnig rotterdam. Blijf schrijven, zodat we het gevoel hebben ook een klein beetje vakantie te ervaren

• 11 April 2010 - 17:52

Tiny En Loek:

Leuk om alles zo te lezen Rob en Trees. Het is nog niet echt warm he, maar ja je gaat wel de goede kant op hopen we voor jullie.
    En lekker op,een terrasje zitten hebben jullie toch ook al gedaan.
    Wij hebben vanmorgen heerlijk gewandeld en kleine bloemetjes en knopjes aan de bomen gefotografeerd.
    Nou veel groeten en tot mails
    Tiny en Loek

• 11 April 2010 - 23:11

Yoke :

Wat een avondtuur ,lijkt me af en toe best eng maar succes

• 12 April 2010 - 07:49

Dafne:

Hoi Trees en Rob,
    Zo te lezen zijn jullie aan het doen wat jullie van plan waren: GENIETEN. Jullie zijn een inspirerend voorbeeld voor heel veel mensen die hard werken en dan ook hun welverdiende rust en ontspanning nemen! Tot weer een volgend berichtje.
    Hartelijke groet van Dafne

• 12 April 2010 - 18:10

Jasper En Christel:

Hello guys,

Het was weer een heerlijk weekendje op de boot! Leuke gasten en weer een mooie tekst in ons gastenboek! Erg leuk hoor!!

Leuk om jullie verhalen te lezen en jammer dat je straks niet altijd de mogelijkheid hebt...maar komt vast wel goed!

Groetjes van ons!

• 14 April 2010 - 18:45

Evelien, Dylan+Aedyn:

Wat een leuke reis maken jullie zeg! We denken wel aan jullie nu we zelf ook de boot in de voortuin hebben staan om eens goed te poetsen voor het nieuwe seizoen. Hopelijk morgen het water op. We hopen maar dat het weer meezit voor jullie, geniet ervan hoor!